Z čoho vyrábame zmesi Mix ’n Bake

V papierových vrecúškach Mix ’n Bake sa ukrýva ideálne spojenie tých najkvalitnejších surovín a vypiplaných receptúr.
Snažíme sa vyrábať prvotriedne zmesky a tak vám uľahčiť pečenie najviac ako sa dá.
Už žiadne váženie, už žiadne nevyužité zvyšky. Iba radosť z vydareného pečenia.

Múka

Vyberáme len tie najlepšie suroviny. Múka, ktorá má najväčší podiel v našich zmesiach, bola naozaj starostlivo vyberaná, dôkladne testovaná a tak sa môžeme naozaj spoľahnúť na jej kvalitu pri každom vašom pečení. Používame prvotriednu múku zo slovenského mlyna, zo slovenskej pšenice a bez pridaných „zlepšovacích“ aditívnych látok.

Koreniny

Na koreninách sme si dali špeciálne záležať. Vybrali sme naozaj prémiovú kvalitu rôznych druhov a tie sme pre vás namiešali v ideálnom pomere. Vaše tohtoročné medovníčky budú prevoňané škoricou, klinčekmi, badiánom, feniklom, anízom, koriandrom, či muškátovým orieškom. Vianočná dokonalosť, ktorú spoznáte na prvé ochutnanie.

Kakao

Do našej zmesky Medovníčky KAKAOVÉ používame 100% čisté kakao lisované z vynikajúcej zmesi západoafrických bôbov a bôbov z Latinskej Ameriky a Ázie. Má teplú červeno-hnedú farbu a veľmi príjemnú jemnú čokoládovú chuť.

Orechy

V zmesi Medovníčky ORECHOVÉ  sú použité slovenské orechy z tohtoročného zberu. Vlašské orechy sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Zo všetkých druhov orechov majú najvyššie množstvo omega-3 mastných kyselín a antioxidantov.  Pre nás majú orechy svoje nezastupiteľné miesto vo Vianočnom pečení, tak sme ich museli pridať aj do medovníčkov.

Pokračujte v tom aj vy!

Kvalitná zmes na pečenie je polovica úspechu.
Druhá polovica je na vás, tak veríme, že k nej pridáte opäť len tie najlepšie suroviny.

Slovenský med

Nie je med, ako med… Dnes je dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým, nájsť si vo svojom okolí včelára, ktorého podporíte kúpou jeho medu. On vám zasa zaručí pravosť a kvalitu, ktorú si vaše medovníčky určite zaslúžia.
Vyhnite sa lacným dovozovým medom, ktoré sú riedené a prifarbované.
Med používajte, pokiaľ je to možné, svetlý a tekutý (nám sa najviac osvedčil agátový alebo lipový).

Maslo

Viete aký je rozdiel medzi maslom a margarínom? Maslo sa vyrába z mlieka. Margarín je emulzia vyrobená z rôznych druhov olejov, tukov, iných zložiek a vody.
Margaríny sa odporúčajú pri rôznych diétach a chudnutí. Ale teraz idete piecť medovníčky, tak chvíľočku diéty vynecháme, áno? Použite prosím pravé slovenské maslo, medovníčky sa vám za to odvďačia lahodnou chuťou.

Vajíčka z voľného výbehu

Rozdielov medzi klietkovým, podstielkovým chovom sliepok, či chovom vo voľnom výbehu, je niekoľko. Nie len to, ako je sliepka chovaná a ako je s ňou zaobchádzané, ale aj kvalita jej krmiva. A od toho sa potom odzrkadľuje aj kvalita vajíčok.
Odporúčame vajíčka z voľného výbehu. Ak nemáte možnosť, tak aspoň podstielkové. V každom prípade použite veľkosť M.